L’Orquestra de Músiques d’Arrel de Catalunya obre les audicions per formar part del nou projecte OMAC Juvenil

Després del seu espectacle i àlbum debut ‘Trencadís’ i les jornades de formació “La Crida 2022” l’OMAC impulsa la creació de l’OMAC Juvenil i anuncia una nova i irresistible producció per la nova formació titulada Transatlàntic

Les audicions per formar part de l’OMAC Juvenil es duran a terme el 8 de juliol a l’ESMUC de Barcelona i les inscripcions són ja obertes a omac.cat per músics d’arreu d’entre 16 i 22 anys i fins el 26 de juny

L’OMAC continua presentant el seu primer llibre-CD Trencadís amb un espectacle atresorant que passarà el 10 de juliol pel FIMPT de Vilanova, el 24 de juliol pel Dansàneu d’Esterri, el 26 de juliol al Teatre Monumental de Mataró per Santes, el 2 d’octubre a Montcada i Reixac i el 13 de novembre a l’Auditori de Girona

OMAC Juvenil
L’OMAC Juvenil és el nou projecte de l’Orquestra de Músiques d’Arrel de Catalunya, una proposta que és devota de la formació i projecció professional de joves compositors i intèrprets dels Països Catalans mitjançant produccions escèniques innovadores. Igual com L’Orquestra de Músiques d’Arrel de Catalunya apostem per l’experimentació, la qualitat i la creativitat amb la voluntat d’atraure nou públic jove cap a la música popular i tradicional.
La singularitat sonora de la formació és conseqüència directa d’una plantilla orquestral on hi col·laboren intèrprets de base tradicional, moderna, jazz i clàssica contemporània seleccionats via audició oberta. Ser part de l’orquestra és una gran oportunitat formativa i professional (beques formatives, xarxa professional) que exigeix dedicació (assajos i actuacions).

Producció inaugural
Transatlàntic és un espectacle dirigit al públic jove i una combinació irresistible de música, teatre i ball de parella dinamitzat. Aquesta sessió d’alt voltatge és arranjada i conduïda per un Arnau Tordera inèdit. La producció revela el vincle atlàntic de la música catalana i té una dimensió acadèmica perquè incorpora descobriments sorprenents derivats d’un treball d’investigació del Grup de Recerca Musicològica de l’ESMUC.

Audicions
Les audicions per formar part de l’OMAC Juvenil es duran a terme el 8 de juliol a l’aula de cor de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i l’horari de cada aspirant es notificaran per correu electrònic el 30 de juny.

Continguts musicals:
- Peça de lliure elecció d’una durada màxima de tres minuts.
- Tres passatges d’orquestra de l’instrument corresponent.
- Breu lectura a vista.
- El material de les audicions ja està disponible el dia 13 de juny a al web: omac.cat.

Candidats
Cal tenir entre setze i vint-i-dos anys; nascuts entre l’1 de gener de 2006 i el 8 de juliol del 2000

Places ofertades
- Instruments tradicionals: gralla, dolçaina, acordió diatònic, sac de gemecs i viola de roda.
- Instruments de cobla: flabiol, tible, tenora i fiscorn.
- Corda: violí, viola, contrabaix i guitarra.
- Metall: trompeta, trombó i tuba.
- Percussió: bateria, percussió i PAD musical

Inscripció i terminis
El formulari d’inscripció ja és disponible online i les aplicacions són obertes fins el 26 de juny de 2022 (23.59h) al web: omac.cat

Ubicació
Escola Superior de Música de Catalunya.
C/ Padilla 155, Barcelona.

Observacions
- Qui no pugui assistir per raons de força major a l’audició cal que es posi en contacte amb l’organització, l’abans possible, per rebre instruccions sobre com participar-hi de manera remota o audiovisual.
- El tribunal té la potestat d’organitzar rondes eliminatòries si concorren molts aspirants en algun instrument. L’organització es reserva la possibilitat de modificar els horaris i/o llocs si les circumstàncies ho requereixen.
- En cas de no assistència sense previ avís es perd el dret de participar a futures audicions.
- Posteriorment a les proves es penjaran els resultats de l’audició al web de l’OMAC i es comunicarà a tots els participants.
- Bateristes: Es permet dur caixa i plats propis.


PROPERS CONCERTS DE L’OMAC PRESENTANT TRENCADÍS

Diumenge 10 de juliol | - h | Vilanova i la Geltrú (FIMPT)

Diumenge 24 de juliol | 19:30 h | Esterri d'Àneu (Dansàneu) | Prat de Rinau. Entrades!

Dimarts 26 de juliol | 20 h | Mataró | Teatre Monumental

Diumenge 2 d'octubre | 18 h | Montcada i Reixac | Teatre Municipal

Diumenge 13 de novembre | 19 h | Girona | Auditori de Girona. Entrades!

ESCOLTAR 'TRENCADÍS'


Segueix l'OMAC

Segueix a l'OMAC a INSTAGRAM, a FACEBOOK, a TWITTER, al canal de YOUTUBE i a WEB