Feliu Ventura i el Xerramequ amb els Aborígens estrenen demà l’espectacle ‘Faré Vacances’

‘Faré Vacances: una visita a Ovidi Montllor’ és el particular homenatge del xativí i la banda de reggae catalana a l’artista d’Alcoi

Feliu Ventura i Marc Serrats ‘Xerramequ’ estrenen l’espectacle demà a l’Acampada Jove de Montblanc

Ja hi ha les primeres dates confirmades i la contractació és oberta: ‘Faré Vacances’ girarà tant com vulgueu!


Dissabte 18 de juliol · Acampada Jove · Montblanc
Diumenge 19 de juliol · Pati Can Xifreda · St Feliu de Codines
Dilluns 17 d’agost · Fira · Xàtiva
Divendres 27 de novembre · Teatre Bartrina · Reus

OBERTA CONTRACTACIÓ!!!

A ‘Faré vacances! Una visita a Ovidi Montllor’ peces clau del repertori musical ovidià com “Montserrat”, “El desesperat” o “Va com va” sonen a reggae rotundament mediterrani, a ska d’aromes de flor de taronger i a rocksteady d’interior, on comença l’horta i s’acaba el secà; poetes i poemes dels quals les rapsòdies d’Ovidi en normalitzaren i generalitzaren la difusió com “M’aclame a tu” o “Tot esperant Ulisses” esdevenen aquí parentes del dub poetry de tradició jamaicana i cançons mítiques com “Homenatge a Teresa”, “Perquè vull”, “Tot explota bé pel cap o per la pota” o “Les meues vacances” ens porten de visita, en la interpretació de Feliu Ventura i el coixí musical del Xerramequ i els Aborígens, a un Ovidi encara de vacances però en rabiosa i festiva actualitat.

L’espectacle es complementa i trena amb peces de Feliu Ventura especialment revisades per a l’ocasió amb la versatilitat i estil únic del Xerramequ i els Aborígens, que aporten a més passatges instrumentals de collita pròpia.

El Feliu Ventura i el Xerramequ ens expliquen que a la platja de Tabarca han trobat una hamaca buida, una camisa negra buida i una ampolla d’herbero buida amb un missatge curt, senzill i ben alegre: “faré vacances!”. Els artistes ens presenten aquesta visita conscients que si l’Ovidi tornés de les vacances, i malgrat ell no s’ho pensés, podria continuar cantant amb vigència el seu repertori. Un repertori que parla d’un procés que es pot considerar paral·lel a l’actual amb pocs uts.

El 13 de gener de 2015 el cantant i autor de cançons xativí Feliu Ventura feia públic, amb el títol de ‘Celebrem Ovidi Montllor. Carta de convit’, un escrit de convit a celebrar l’artista d’Alcoi per tot el país enguany, precisament en el vintè aniversari de la seva mort. El convit i la crida foren extensament acollides des de sectors culturals, polítics i socials ben diversos arreu dels Països Catalans i, fins el moment, l’efecte ha estat l’esperat: arreu del territori català s’han celebrat ja o es preveuen actes pluridisciplinars en homenatge a Ovidi Montllor durant el 2015.

Feliu Ventura és dels qui mai no ha oblidat l’Ovidi des que ronda els escenaris i el reivindica en tant que “ningú com ell a la cançó catalana no ha sabut combinar amb tanta mestria acció, dicció i cançó”. El de Xàtiva, en declaracions a Vilaweb, també reconeixia que l’Ovidi “és un referent per a molts dels qui fem cançons i les cantem, però també és un referent com a treballador compromès amb el seu país i el món i amb la seua gent: és una peça fonamental per a entendre el desencís de bona part de la cultura amb la transició dels anys setanta però també per a entendre l’esperança en la transformació del present”.

I és precisament ara, aquest maig que ens brinda una nova etapa d’esperança en la transformació del present (especialment al País Valencià i les Illes, però també al Principat) que l’artífex del convit i de la crida es llença a preparar un nou espectacle propi titulat ‘Faré vacances! Una visita a Ovidi Montllor’, que s’estrenarà a festivals d’estiu i girarà a partir de la tardor. Feliu Ventura s’alia per a l’ocasió amb el darrer projecte de reggae d’autor del Marc Serrats (productor, guitarrista i altre hora 50% del mític duo Xerramequ Tiquis Miquis), Xerramequ i els Aborígens, per parir un espectacle on les cadències jamaicanes, ambientals i lisèrgiques de la banda guien el calidoscopi musical amb el qual Feliu Ventura celebrarà l’Ovidi.

CONTRACTACIÓ

VOLS CONTRACTAR UN CONCERT D'AQUEST ARTISTA?
Contacta amb nosaltres per tenir més infos, condicions i disponibilitats.
Xavier Angulo (+34) 938 787 488 | Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.