La música ja hi era. La música ara també hi és, encara que sigui al gira-plats de casa o a la llista de reproducció del mòbil.

La música ja hi era. La música ara també hi és, encara que sigui al gira-plats de casa o a la llista de reproducció del mòbil. La música, no en tingueu cap dubte i sigui com sigui, hi serà.

Nike Air Max Barn

A totes les que el virus de la música ens picà, ho va fer per sempre. I allà serem, amb ella, i fins la fi dels nostres temps: ‘Jaio. Musika. Hil’ (literalment “néixer, música, morir”), ja ho deien els grans Berri Txarrak.

Aquesta nova situació sobrevinguda que tot just comencem a compartir, confinades, arran del Coronavirus ens fa pensar en vàries coses i no volem desaprofitar l’envit de les veïnes a can Tigre de Paper amb #AlertaCultura i #AlertaCoop per dir-hi la nostra. L’amic Feliu Ventura ho explica sempre molt bé: “la música no canvia les coses, però pot acompanyar-nos i ajudar-nos en l’afany de canviar-les”. Des de fa més de 20 anys a Propaganda pel Fet! entenem així la nostra passió i així ens conjurem, també ara, en el nostre compromís amb la societat: una altra manera de treballar la música per canviar-nos nosaltres, per canviar el nostre entorn més immediat i, perquè no, per canviar el món.

Durant aquests dies d’excepció ens reorganitzem i continuem treballant tots els projectes endegats i preparant-ne de nous: totes les treballadores a casa, ningú a l’oficina. Ens trobareu als telèfons i correus electrònics habituals, per tot allò que convingui. La nostra botiga online roman oberta per si us cal fer cap comanda, però no farem cap enviament fins que la situació ens permeti tornar a l’oficina i magatzem i fins que els serveis de missatgeria no suposin cap perill per les treballadores que se n’ocupen (quan fem els enviaments hi afegirem algun regalet, ja sabeu com som).

No som analistes polítics ni econòmics, però tot sembla apuntar que a la tornada res no serà com abans. Sigui com sigui, estem convençudes que el món no canvia sol i que estem obligades ara més que mai a perseverar en la idea i l’organització per fer de l’economia social, l’educació, la sanitat, la lluita feminista, la solidaritat antifeixista i l’ecologisme els pilars d’un nou món al segle XXI on la cultura ha de ser el catalitzador del canvi. Estem convençudes també que abans de reprendre els concerts ens tocarà sortir als carrers, segurament més organitzades i amb més empenta que mai, per continuar transformant-lo. Afortunadament, la música seguirà allà per acompanyar-nos en aquest afany. I amb ella, fins al final, hi serem nosaltres també, sigui com sigui i peti qui peti.

L’equip de Propaganda pel fet! SCCL
Manresa | 17 de març de 2020


Propaganda pel fet! Botiga Online Shop