• 20240322-LA-OTRA-Vuelve-banner-disc
  • 20230919-GosD-Welelo-Morenetu-banner-disc
  • 20230519-Maluks-Corifoc-banner-disc
  • 20230303-Lia-Kali-Contra-Todo-Pronostico-banner-disc
  • 20230224-La-Maria-L-assumpcio-banner-disc
  • 202300217-Guineu-Una-sacsejada-banner-disc
  • 2023-Maio-Suau-banner-disc
  • 20220923-Marala-Jotademorir-banner-disc
  • 20220408-XaviSarria-Causa-banner-disc
  • 20220331-Auxili-Guaret-banner-disc
  • 20220325-JazzWoman-Atlantis-banner-disc
  • 20220218-SmokingSousl-Lacura-banner-disc
                     

Coincidint amb la punxada de Txarly Brown després del concert de Kiko Veneno a la plaça de Toros de la Monumental el proper 23 d'abril del 2024, Achilifunk Sound System estrenarà nou cogombrot

(Escrit així sona ultra èpic: màrqueting d'autoajuda)

Caseta Villalana és títol del nou experiment de Txarly Brown i la seva colla de la pessigolla. Aquesta vegada, fart de barrejar rumba catalana amb qualsevol altre nyap i després d'una epifania, arriba el torn a les Sevillanas.

Alerta, perquè aquesta sevillana arriba cantada en una llengua diabòlica en vies d'extinció.
Sacrilegi!


Escolta ACHILIFUNK

           

AVÍS PREVI: Una altra nota de premsa que m'obliga a redactar el meu mànager, he de simular que l'escriu Jesucrist des de dalt perquè no es pot fer en primera persona: als periodistes es veu que us dóna TOC, TDH o THC, una cosa rara. Total, que he d'explicar la meva vida però com si estigués de viatge astral i el meu cos s'hagués quedat penjat a casa. Començo.

Intro. L'epifania (sona bèstia, eh?)

El 2 d'abril del 2022, durant una sessió de dj al Festival Sona Flamenco de Tarragona i després d'una soporífera hora punxant rumba heterodoxa, dues nenes d'11 anys (o dones petites, no recorda) s'acosten a Txarly i l'increpen: "Avi, posi sevillanes, porfi". Txarly només porta una candidata musical, la peça "La Niña de Sevilla", cara B d'un single de 1978 de Trova Records del grup Los Kiyos produït per Manolo Gas. No la busqueu a Youtube perquè no hi és: cap influencer de chichinabo col·lecciona sevillanes i menys es molesta a digitalitzar-les, com a molt i amb esforç saben quin és el botó per pitjar play. Total... tornem a Tarragona el 2 d'abril del 2022. Txarly punxa “La Niña de Sevilla” i les 500 persones reunides a la Plaça Corsini aquest fred dia s’entreguen a les ballaruques com si no hi hagués demà. En pot donar fe Xavier Pallarés. Al seu torn, el ballarí José Manuel Alvarez s'acosta i dóna la clau a Txarly: "El primer que aprens en una escola de flamenc és a ballar sevillanas: aquí ho tens". Després d'una dècada submergit en l'exploració rumbera ballable de cop i volta el nostre perdedor es veu envoltat de centenars de cossos dansant en plan ritual d'aparellament. On la rumba no arriba, la sevillana sí que ho fa. Eureka!!!

La creació

Un any més tard, després d'indagar sobre l'estil i descobrir que totes les sevillanes tenen un mateix patró (en resum, totes són una única cançó), Txarly invoca el seu equip. Lalo López dóna uns guitarras de blackmetal galaic & galàctic, el baix gruixut el posa Juan Carlos Fulano i la bateria aheavylongada és obra de Victor "Torvic Drum" Laguna. Ja es pot muntar el xassís del projecte. Segona revelació: mai no s'ha escrit una sevillana en català. Txarly insta i insisteix els dos millors liricistes vius catalans: Mr. Freak Ska i la Grossa del Puru. Mentrestant, li falta el que és fonamental: un cor trianer capaç de cantar-la. Juan Carlos Fulano convenç Los Tres del Mesón: Paquito "Sex Machine", Isabel Lario i Paco "Mantecao" Manzanares. Cor rociero CanZameante amb un currículum acadèmic i feriadabrilesc que acollonaria Justo Molinero. Estiu del 2023. Mig any més tard aconsegueix reunir-los. El 23F del 2024, commemorant el cop d'estat alliporós, els estudis Sibèria de Miguelito Superstar són testimonis de l'efemèride. Els 3 del Mesón es rejunten via Juan Carlos Fulano amb Miguelito als controls d'enregistrament i Txarly catalitzant. Allà mateix es barregen totes les líriques possibles i se'n descarten la majoria. Finalment guanya una críptica redacció de l'achiliestafador escrita 3 hores abans en què es combinen paraules sense sentit comprensible. Adjuntem lletra.

---------------------- 1a ESTROFA ----------------------
Un gitano i una cabra i el enano Holly One, Kim
Gutiérres, un Pitufo i un brigada homosexual.
Són temes que estan de moda, però no se’n pot parlar.
Jo cantaria, de totes aquestes merdes, guitarra mira:
parlaré doncs de la sequera i de la maria.

---------------------- 2a ESTROFA ----------------------
Comprar discos és la moda, prefereixo Sportinfly, perquè
així faig ric a un pavo, jo dec ser un subnormal.
Perquè tinc criteri propi, diga’m intel·lectual.
Jo cada dia, quan encenc Sportinfly, poso un llista que
la penya l'anomena: "Einstein Taxista".

---------------------- 3a ESTROFA ----------------------
Vés amb compte amb el que dius, perquè et poden denunciar.
Ets molt lliure de cantar-ho, però t'engarjolaran.
Això no té cap sentit, és la trista realitat.
I tots els dies, jo m'empasso teletrés, jo tots els dies,
i opino sense criteri com un feixista.

---------------------- 4ª ESTROFA ----------------------
Tu assenyales una cosa, però jo et miro el dit.
I si no et foto una hòstia, perquè sóc un malparit.
Opino del que no em toca, però a mi no em fas callar.
Que "Maravilla", que tots els que manen siguin tan llestos i
que tots els que els votem siguem catetos!!
--------------------------------------------------------

Epíleg

No n'hi ha més. Espero que us molin les Sevillanes Metall de Barsalona, no neix un estil nou cada dia. Vam estar a punt de titular-la "Can Zander", però al meu Bernie Rhodes particular li va semblar millor el joc sil·làbic Sevilla Catalana. Ja saps, difon, comparteix, estima, mor i si punxes en una festa "rumbera" i vols NPCs descargolant bombetes imaginàries, deixa anar aquest trunyu i flipa. La portada és un homenatge al bar Arny de Sevilla "Es veuen necis Arny": White Stripes ballant sevillanes asseguts.


Més info ACHILIFUNK SOUND SYSTEM
INSTAGRAM
FACEBOOK
TWITTER
YOUTUBE
SPOTIFY


Propaganda pel fet! Botiga Online Shop