Lia Kali i ESAEM uneixen forces per a una nova edició d'‘EnjoyTheProcess’

L'Escola Superior d'Arts Escèniques de Màlaga (ESAEM) torna a marcar precedents amb l'estrena de la que ja és la quarta edició de la seva actuació en viu ‘EnjoyTheProcess’, aquesta vegada amb el suport de la sensibilitat i força de Lia Kali. L'artista catalana serà, a més, un dels propers Premis Antonio Banderas de les Arts Escèniques ESAEM, presidit pel mateix actor internacional i padrí de l'escola, que ja ha guardonat i homenatjat en els últims anys altres artistes com Rosalía, India Martínez o Alejandro Sanz.

A través de la dansa, el cant i la interpretació, ‘EnjoyTheProcess’ s'està consolidant com un espai on els artistes redescobreixen la seva obra a través de la perspectiva d'un elenc de joves artistes (amb edats compreses entre els 16 i els 25 anys) i de l'equip de professionals de la indústria, que guien el procés de creació de la peça audiovisual.

Com si es tractés d'un curtmetratge musical, un grup més que divers de més de 50 intèrprets de l'escola s'ha encarregat d'acompanyar la Lia en una reinterpretació de diverses de les seves cançons. Cal destacar el brillant muntatge cinematogràfic de la poderosa ‘UCA’ o l'elegantíssim arranjament de cors de ‘Soñar’, un himne de bones energies que al llarg de la seva darrera gira ha estat el tema de tancament de cada espectacle.

“Lia Kali és un projecte massa necessari a la indústria. Quan vaig escoltar la seva música per primera vegada, vaig saber que la següent edició de 'EnjoyTheProcess' havia de ser amb ella. M'enorgulleix molt saber que, a través d'aquest espai, els joves talents de ESAEM tenen l'oportunitat d'impregnar-se dels valors i de la qualitat dels artistes que participen en aquest projecte” - ens explica Lena Zafra, fundadora de Enjoy, i també directora creativa i coreògrafa d'Ana Mena i programes com “La Voz”.

“El dolor és una cosa que mai perdo i al que sempre estic connectada, almenys en el meu art és el que sempre em nodreix perquè és el que he viscut i és el que també, en certa forma, em fa sentir viva i em fa sentir que tinc alguna cosa per explicar, que em mou, que és de veritat” - ens explicava Lia en els descansos entre assajos d'Enjoy mentre es podia veure en els ulls dels alumnes com els tocava profundament el cor - “...i és acabar omplint sales, i acabar dedicant-te a això i acabar girant. Això és lluitar pel teu encara que sentis que ja no pots més. És entendre que el dolor et fa fort.”

La sinergia entre Lia i els alumnes de ESAEM està present en cadascun dels minuts d'aquest espectacle rodat al ‘Teatro Antonio Banderas de los Jóvenes Artistas’ de la pròpia escola, i que s'estrenava diumenge al canal de YouTube de ESAEM.

Cal destacar que fa tot just dos anys va ser la primera edició Enjoy juntament amb el grup Çantamarta, seguit de l'artista India Martínez, la cantautora canària Valeria Castro i l'artista Alejandro Sanz. Va ser a més, arran d'aquest encontre amb Alejandro Sanz, que el mestre va convidar tot l'elenc de ESAEM a actuar juntament amb ell en una emblemàtica posada en escena del ‘Corazón Partío’ als Latin Grammy 2023 a Sevilla.

Cada edició de Enjoy ha gaudit d'un nivell altíssim pel que fa a qualitat i destresa interpretativa, aspecte que amb la més recent incorporació de Lia, suposa per al projecte un gran auguri de tot el que està per venir.


LIA KALI a les xarxes

Segueix a Lia Kali a INSTAGRAM | TIKTOK | YOUTUBE | SPOTIFY