Lia Kali publica el seu esperat debut

‘Contra Todo Pronóstico’ és el primer àlbum de la cantant barcelonina que està en boca de tot el panorama rap i urban del moment

Els 12 talls del disc debut de Lia Kali inclouen produccions de Toni Anzis, Acción Sánchez, Yeke Boy, Daax... i col·laboracions vocals de J Abecia, Elane, SFDK o el colombià Nanpa Básico

"Para soñar tuve que creer, para brillar me lo trabajé, a ratos dudo de mi fe, cantar para volver a crecer. Me siento delante del papel, sonríe mi ángel" - Lia Kali (“Soñar”).

L’esperat àlbum debut de Lia Kali és per fi una realitat. Després de diversos avançaments que han aconseguit posar la mirada i l’esperança de públic i crítica en l’artista, Lia Kali irromp al panorama amb la força i la sensibilitat que la caracteritzen, amb una àlbum que és una carta de presentació que la reafirma com una de les veus amb major caràcter i potencial de l’escena del moment.

Cirada entre rèquiems, guitarres, cants flamencs o grans veus com les de Nina Simone, Ella Fitzgerald o Lauryn Hill, gràcies a la influència d’un pare baterista que li va inculcar l’eclecticisme del que avui en dia fa gala, amb quinze anys Lia Kali va trobar en la música una brúixola amb la que posar un nou rumb a una vida en la que se sentia perduda. Un camí que té en aquest disc debut, tan potent com prometedor, la primera gran fita de la seva carrera.

Lia Kali és una d’aquelles rara avis musicals amb les que tots desitgem creuar-nos pel camí. A ‘Contra Todo Pronóstico’ l’artista no només desprèn una versatilitat i personalitat que són terriblement necessàries avui en dia a l’escena musical: en aquest debut Lia ha tingut el coratge de mostrar-se a cor obert, abraçant el dolor ‘para que se vuelva chiquito’, cantant a la ira i la rancúnia com a bàlsam contra la irritabilitat i, també, cantant a aquella llum que per molt fosc que ens sembli a voltes el món sempre acaba apareixent a les nostres vides. Aquest és un disc fet des de l’ànima, per ser gaudit i processat des d’un mateix lloc. Ja ens ho feia notar la mateixa Lia Kali al single que avançava aquest treball: ‘voy a dejar mi historia en este disco, ojalá te salve como a mí los míos’.

Sota una premissa de llibertat que li dóna ales per viatjar sense filtres per diferents sons Lia Kali exhibeix en aquest debut una capacitat vocal innata capaç de colpejar i acaronar alhora. Pocs artistes poden passar d’una manera tan natural d’un rapeig cru com el que ens brinda a temes com UCA – dedicada a aquestes ‘salas de tortura que devoran infancias’- al cant serè i intimista de ‘Volvernos a amar’, ‘Veneno’, o ‘Soñar’. En aquesta capacitat per saber canalitzar i interpretar els sentiments és on rau una de les majors virtuts de l’artista.

Per a aquest viatge musical Lia Kali ha estat abrigada per prometedors artistes i altres de ben consagrats. A les produccions de Toni Anzis, sobre qui recau gran pes d’aquest treball, s’uneixen les de DAAX, Yeke Boy, Acción Sánchez i Slowbou. Música sobre les que han sabut fluir a la perfecció junt a Lia Kali artistes com J Abecia, Elane, SFDK i Nanpa Básico, un dels rapers més interessants de l’escena colombiana.

Lia Kali no només té un sòlid present: l’artista és una aposta segura de futur. Un demà que comença, però, aquí i ara, ‘Contra Todo Pronóstico’.

Julia Álvarez – Madrid, hivern de 2023

Primers concerts de presentació 'Contra todo pronóstico'

04/03/2023. Ibérico Urban Festival 2023 | Salamanca.

07/03/2023. Club Gretchen | Berlín (GER).

05/04/2023. La [2] Apolo | Barcelona.

15/04/2023. La Pérgola de la Marina | València.

20/04/2023. Sala Independance | Madrid.

21/04/2023. Gijón Sound Festival 2023 | Gijón.

28/04 - 30/04/2023. Viña Rock 2023 | Villarrobledo.

30/04/2023. Foro Cultural Hilvana | Ciutat de Mèxic (MEX).

03/05/2023. Bogotá (COL).

05/07 - 08/07/2023. Festival Cruïlla | Barcelona.

22/07/2023. Karnanfest 2023 | Huelva.

03/08 - 05/08/2023. Sonrías Baixas 2023 | Bueu.

16/08 - 22/08/2023. Rototom Sunsplash Festival 2023 | Benicàssim.


ESCOLTA JA 'CONTRA TODO PRONÓSTICO'


Segueix Lia Kali

Segueix a Lia Kali a INSTAGRAM, a TIKTOK, al canal de YOUTUBE i a SPOTIFY