La llibreria la Costera celebrarà els 40 anys amb un concert solidari amb ‘Botifarra’ i Feliu Ventura

La llibreria la Costera celebrarà els seus 40 anys “al servei de la cultura de la comarca” un concert el 2 de desembre a les 22h

Un concert solidari que comptarà amb l’actuació al Gran Teatre de Pep Gimeno ‘Botifarra’, Feliu Ventura, Hilari Alonso, Pau Cháfer, Ahmed Touzani, el Grup Sarau i altres.

Amb l’ajuda a col·lectius com Escoles Solidàries i Aspromivise es pretén contribuir a la construcció d’un món més humà des d’unes conviccions bàsiques com són l’educació i la solidaritat. Les entrades es poden adquirir a la Casa de la Joventut (carrer Montcada, 14) i la llibreria La Costera (carrer Gregorio Molina, 17) a Xàtiva.

La llibreria La Costera va nàixer a Xàtiva l’any 1976 i prompte es va convertir en un espai cultural que anava molt més enllà d’un punt de venta de llibres. Agent actiu de foment de la lectura en valencià, sobretot durant l’època de la transició política, estava situada inicialment al c/ Pere IV d’Aragó, de Xàtiva.

El 25 de novembre del 1976, la llibreria va ser objecte d’un atemptat bomba atribuït al V comando Adolf Hitler. L’assalt provocà nombrosos danys, tot i que no hi hagué ferits. “Aquell fet no va fer més que reforçar la importància de La Costera en el circuit cultural, present sempre en tots els esdeveniments i cites culturals que han tingut lloc a la comarca”, expliquen des d’esta institució.

Per La Costera han passat reconeguts escriptors i escriptores de casa nostra com Joan Fuster, Toni Cucarella, Joan F. Mira, Josep Franco, Pilar Pedraza, Ferran Torrent, Laura Gallego, Josep Lozano, Martí Domínguez, Xavier Aliaga, Antonio Montejano, Francesc Belda, Miquel Alberola, Paco Pérez Belda, Vicent Ribes i Damià Mollà, i altres d’àmbit estatal com Almudena Grandes i Santiago Posteguillo.

Quatre dècades després, la Costera, tot i la retirada per jubilació dels propietaris i la seua integració en el Grup Bromera, continua mantenint viu aquest esperit i compromís amb el foment de la lectura i la cultura.

(font - comarcalia.info)