Obrim precomandes del nou vinil de Feliu Ventura amb Xerramequ i els Aborígens!

El xativí i el combo català de reggae d’autor publicaran un EP en vinil 10” d’edició limitada el proper mes de gener

Podeu reservar ja la vostra còpia a la nostra botiga online i us feu, al moment, amb les 4 cançons en format digital i 2 dubs exclusius com a extra de regal!

El nou treball inclou les cançons “Montserrat” i “Alacant – per interior –“ i les seves corresponents versions dub, mesclat i remixat per Victor Rice

L’autor xativí i cantant de cançons Feliu Ventura s’acomboià el passat 2015 amb el combo català de reggae d’autor Xerramequ i els Aborígens per parir el seu propi homenatge musical a Ovidi Montllor, coincidint amb els 20 anys de vacances de l’artista alcoià. El resultat fou l’espectacle ‘Faré Vacances: una visita a Ovidi Montllor’, amb el qual els artistes han actuat arreu dels Països Catalans amb un repertori basat en clàssics d’Ovidi Montllor i cançons de Feliu Ventura... per jamaicanes i a ritme de rocksteady, reggae i ska!

Durant la primavera del 2016 l’aventura sobre els escenaris s’aturà i els músics van entrar a estudi per gravar una selecció de cançons amb vistes a editar un cuidat treball discogràfic que mostrés la trobada. El resultat ja és aquí i té forma de vinil! Feliu Ventura amb Xerramequ i els Aborígens presenten un EP de quatre cançons en format vinil de 10” i 4 cançons: “Montserrat”, d’Ovidi Montllor, i la seva corresponent versió dub a la cara A i “Alacant – per interior –“ del mateix Ventura i també la seva corresponent versió dub a la cara B. Les peces s’han enregistrat en directe i sense trampa ni cartró a la sala Stroika de Manresa amb Oriol ‘Dry’ Rafí com a tècnic i han viatjat finalment fins als Copan Studios de Sao Paolo (Brasil) on Victor Rice s’ha encarregat de les mescles i dels remixos en clau dub que incorpora el nou treball. Victor Rice, natural de NYC, és figura clau com a instrumentista de l’anomenada “tercera onada” de l’ska als EUA als 90s (Rice ha estat en nòmina com a baixista a bandes com The Scofflaws, Stubborn All-Star o New York Ska Jazz Ensemble entre altres) i té una dilatada trajectòria com a enginyer de mescles i productor d’artistes de reggae d’arreu del món i discos clau com la saga de Easy Star All Stars (‘Dub Side of the Moon’, ‘Radiodread’, ‘Sgt Pepper’s Lonely Hearts Dub Band’), Dub Chemists, Marcia Griffiths, Dr Ring Ding, Dub Spencer & Trance Hill...

Aquest nou treball ens mostra una solidíssima banda formada per David Viñolas a la bateria, Marc ‘Xerramequ’ Serrats a les guitarres elèctriques i Arnau Caparó als sintetitzadors i teclats, un trio capaç de formular cançons rodones com “Montserrat” i “Alacant – per interior –" en format de riddim de reggae. Capítol apart mereix Feliu Ventura, que es reinventa i encaixa a la perfecció, brodant dues interpretacions de luxe sobre patrons jamaicans: Ventura es fa seu el clàssic d’Ovidi Montllor en una versió sublim i es transporta ell mateix al Kingston dels 70s en l’adaptació que el grup fa del seu “Alacant”. Victor Rice s’ha encarregat de mesclar les cançons generant fantàstiques atmosferes tot posant-hi la seva impremta característica, basada en la tradició d’enginyers jamaicans com King Tubby o Augustus Pablo i l’ús específic de delays, ecos i múltiples reverbs. Seves són també les juganeres versions dub de cada una de les cançons, reinterpretacions caçades al vol amb la voluntat de trobar del dub que tota cançó té amagat al darrere: Victor Rice és un mestre en aquest art basat en mutejar i desmutejar canals i afegir tones d’efectes en directe! Totes les cançons han estat masteritzades finalment per Ibon Larruzea als estudis Euridia d’Euskal Herria.

FELIU VENTURA amb XERRAMEQU i els ABORÍGENS

‘Montserrat’ + ‘Alacant – per interior –‘
EP d’edició limitada en vinil 10”

CARA A:
“Montserrat” + “Montserrat Dub #2”
CARA B
“Alacant – per interior –“ + “Alacant Dub #2”

PRECOMANDA JA DISPONIBLE!

Reserva ara la teva còpia i emporta’t les 4 cançons del disc en descàrrega digital abans que ningú! Inclou a més 2 remixos dub exclusius de regal!