Feliu Ventura, finalista del XIII Premi Miquel Martí i Pol amb “Sàpigues Company”

El Premi Miquel Martí i Pol del Certamen Terra i Cultura s’atorga anualment al millor poema musicat en llengua catalana i enguany ha rebut més de 400 cançons tant inèdites com publicades durant el 2019

El cantant xativí és un dels 5 finalistes de l’edició d’enguany amb la peça “Sàpigues Company”, cançó inclosa al seu darrer disc ‘Convocatòria’ i sobre el poema original de Pere Quart

El veredicte final del jurat tindrà lloc el proper dimarts 9 de novembre a les 12:30h per streaming des dels portals web terraicultura.cat, vallllach.com i enderrock.cat

El jurat de la tretzena edició del Premi Miquel Martí i Pol del Certamen Terra i Cultura 2020, patrocinat pel Celler Vall Llach, ha nominat els finalistes elegits d’entre un total de més prop de 400 cançons publicades i inèdites amb musicacions de poetes en català. Les cinc composicions elegides han estat “Sàpigues, company” de Pere Quart a càrrec de Feliu Ventura, “Cançó” de Miquel Martí i Pol a càrrec de Marala; “Podries” de Joana Raspall a càrrec de Juan Valderrama amb Maria del Mar Bonet i Las Migas; “Mort petita” de Vicent Andrés Estellés a càrrec de Vienna i “Vuit de març” de Maria-Mercè Marçal a càrrec de Pau Alabajos; Gemma Humet, Meritxell Gené i Marta Rius.

El Premi Miquel Martí Pol s’atorga a la millor poesia musicada en català publicada el darrer any –del 12 de setembre del 2019 a l’11 de setembre del 2020–, i també s’obre a les composicions inèdites presentades al certamen.

Tot i el període de confinament, en el període de convocatòria 2018-19 s’han presentat i enregistrat almenys 388 adaptacions de poemes en català. Els poetes més musicats han estat Enric Cassasses (22), Pepe Sales (20), Joan Salvat-Papasseit (18), Miquel Martí i Pol (14) i Vicent Andrés Estellés (11).

Tot i l’afectació de la crisi sanitària, el promotors del certamen, Celler Vall Llach, va acordar tirar endavant aquesta nova edició per mantenir el seu caràcter de suport i visualització a la música, la poesia i la cultura en general.

El jurat presidit per Lluís Llach i del qual formen part Sílvia Bel (actriu i rapsoda), Eduard Escoffet (poeta i promotor cultural), Lluís Gendrau (director editorial del Grup Enderrock), Ramon Muntaner (músic i director de la SGAE a Catalunya i Balears) i Josep Roca (sumeller del Celler de Can Roca) es reunirà aquest dissabte per fer la deliberació via telemàtica.

El guanyador del XIII Premis Miquel Martí i Pol es farà públic el proper dimarts 10 de novembre, a les 12:30h, en un directe en streaming des dels portals web terraicultura.cat, vallllach.com i enderrock.cat, tot i que l’acte de lliurament s’haurà d’ajornar fins que la situació ho permeti. El guardó té aquest any una dotació econòmica simbòlica de 1.000 euros i una obra original de l’escultor Josep Bofill.

CONTRACTACIÓ DE DIRECTES:
País Valencià - NEU AL CARRER - Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Resta de territoris - PROPAGANDA PEL FET! - Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Totes les dates, infos i entrades a www.feliuventura.cat i a www.ppf.cat


ESCOLTA 'Convocatòria' de Feliu Ventura

           

‘Convocatòria’
LLIBRE DISC 80 pàgines

Feliu Ventura - 2a edició llibre disc - Convocatòria octubre 2019