Carmen Xía la lia fort amb el seu nou single “mami mami”... i a ballar la culpa!

La rapera clopera de la Isla de San Fernando presenta el seu primer single des del seu sorprenent àlbum debut 'La Herida' de 2022

“mami mami” és una gardela produïda per Suzio Tarik a base de drill i tornades festes amb tints house i una Carmen desferma ajustant els comptes a la violència estructural


Escoltar CARMEN XÍA

           

'La Herida' (Propaganda pel Fet, 2022) va ser el debut discogràfic amb què Carmen Xía, rapera coplera de La Isla de San Fernando, es posicionava amb veu pròpia a l'efervescent mapa creatiu andalús. La gira de presentació en directe del disc l'ha portat arreu de l’estat durant aquests mesos, però el braser creatiu estava encès i ha arribat el moment de compartir el foc que emana: “mami mami” és la primera trabucada de foc pur que surt de la mesa camilla de CarmeN. Suzio Tarik, el seu productor de confiança, ens serveix per a l'ocasió un beat en què es barregen versos foscos de drill amb tornades festives entre el vogue i el house amb el bombo a negres, tot amb apunts d'arranjaments copleros marca de la casa i un sonidàs que tomba un miting de VOX sencer.

En paraules de Carmen, “aquesta cançó porta directament el dolor i l'agonia que evoca el sentiment de culpa, un sentiment de procedència catòlica molt arrelat en la idiosincràsia de la dona andalusa de manera simbòlica i cultural. És aquesta culpa que se'ns inculca en la criança i que es troba directament relacionada amb la violència estructural i cultural que patim les dones, i especialment totes les persones pertanyents al col·lectiu LGTBIAQ+ i les minories i dissidències: la culpa pel fet d'existir a un món que no vol que existeixin”.

Doncs gràcies per existir, Carmen, perquè calia tot lo teu... i encara que la culpa sigui sempre crua, queda clar que amb tu la podem ballar.

ESCOLTAR "mami mami"


Més info CARMEN XÍA
INSTAGRAM
FACEBOOK
TWITTER
YOUTUBE
SPOTIFY


DISCOGRAFIA Carmen Xía

CARMEN XÍA La Juani se va de Guateque (EP remixes)

CARMEN XÍA
La Juani se va de Guateque (EP remixes)

CARMEN XÍALa herida

CARMEN XÍA
La herida

CARMEN XÍAÊppuma y Râttrohô (single)

CARMEN XÍA
Êppuma y Râttrohô (single)

CARMEN XÍALa Juani (single)

CARMEN XÍA
La Juani (single)

CARMEN XÍAOrguyoça (single)

CARMEN XÍA
Orguyoça (single)

VIDEOS Carmen Xía

  • CARMEN XÍA
    Êppuma y Râttrohô (videoclip)

    Play

  • CARMEN XÍA
    La Juani (videoclip)

    Play

  • CARMEN XÍA
    Orguyoça (art track)

    Play