Feliu Ventura i Xavi Sarrià presenten ‘Llibres. Batalles. Cançons’ a Massalfassar

El centre cívic de Massalfassar acull aquest divendres l’emotiu espectacle conjunt del cantant d’Obrint Pas i el cantant i autor de cançons xativí

Aquí podeu veureu un petit teaser del que ens ofereixen Xavi Sarrià i Feliu Ventura a ‘Llibres. Batalles. Cançons’

L’espectacle conjunt dels dos artistes valencians girarà amb força a la tardor: oberta la contractació!

El proper divendres 13 de maig, a les 20:00, el Centre Cívic de Massalfassar acollirà l’espectacle conjunt que han preparat dos dels noms propis més importants de l’escena musical valenciana de les dues darreres dècades: Xavier Sarrià (Obrint Pas) i Feliu Ventura. El concert servirà per inaugurar el Cicle Veus i Cançons que ha programat l’Ajuntament de Massalfassar al llarg del 2016. Sarrià i Ventura plantegen l’espectacle “Llibres. Batalles. Cançons”, com un encontre entre dos amics que va més enllà d’un simple concert. A partir de fragments de les seues novel·les "Totes les cançons parlen de tu" i "Com un record d’infantesa", els dos amics s’endinsen en les vivències compartides per reflexionar sobre memòria i compromís, evocar records i experiències, i repassar ferides i esperances. Un viatge en clau autobiogràfica al passat recent que naix de les escenes i cançons que apareixen als seus llibres d’autors com ara Kortatu, Ovidi Montllor, Daniel Viglietti, Extremoduro, Lluís Llach o Víctor Jara. I, és clar, de les cançons clàssiques d’Obrint Pas i Feliu Ventura que ja formen part de la banda sonora de molts valencians.

L’espectacle “Llibres. Batalles. Cançons” sembla concebut com la conjunció inevitable de dues trajectòries paral·leles. Companys de carrera –compartiren aula a la Facultat de Filologia de la Universitat de València-, tots dos són pioners en la represa de la música en valencià que s’inicia a la dècada de 1990: Xavi Sarrià, al front d’Obrint Pas, el grup amb més seguidors i amb major projecció internacional de l’escena –arribaren a editar el seu darrer disc Coratge al Japó on actuaren en diverses ocasions-; i Feliu Ventura al capdavant de la nova generació de cantautors, compartint espectacles i discografia amb noms de la talla de Lluís Llach. També tots dos presenten el seu primer enregistrament de manera simultània –Obrint Pas publicava la seua primera maqueta el 1994 i Feliu Ventura el 1996- i, finalment, tots dos s’han iniciat en el món de la narrativa: Sarrià amb el llibre de relats "Històries del paradís" (Bromera, 2008) i la novel·la "Totes les cançons parlen de tu" (Sembra Llibres, 2014); i Ventura amb el volum "Com un record d’infantesa (Sembra Llibres, 2015)". Tenen, doncs, molts anys i molts afanys compartits i ara conviden al públic a celebrar-ho en aquest espectacle íntim i emotiu.

L’entrada a l’espectacle és gratuïta. Cal, però, reservar la invitació a l’Ajuntament de Massalfassar (961400401, de 9 a 13h).

Divendres 13 de maig
FELIU VENTURA i XAVI SARRIÀ
‘Llibres. Batalles. Cançons’
Centre Cívic · MASSALFASSAR
20h · gratuït