Tribade rebenta l’Apolo (o de com dues ties de barri han canviat el paradigma del rap al país)

La banda barcelonina de rap presenta el seu segon àlbum ‘Dyke’ a Barcelona en el marc del Festival Strenes en una nit històrica per la música del país

90’ de màgia musical i comunió herètica amb cúspide a “Kartikkeya”, amb Elane, Anier, Las Ninyas del Corro, Sofia Gabanna, Ultra i Balkan Paradise Orchestra prenent la tarima

El tour DYKE 2022 ja ha passat per Grenoble, Marsella, París, Viñarock, Madrid, Granada, Torino, Roma i portarà Tribade a Colombia, Mexico i Costa Rica al juny, els EUA al juliol, Alemanya, Hongria i el Rototom a l’agost i Chile, Argentina i l’Uruguai al setembre


Escoltar TRIBADE

           

COMPRAR CD

El que va passar dimecres passat a la Sala Apolo en la presentació en directe del segon disc de les barcelonines Tribade va ser molt gros. Més enllà de sold-outs i valoracions instagrameres, lo de dimecres va ser la confirmació i ara ja ho podem dir: les Tribade han canviat les regles del joc. Del joc del rap i del joc de la música al país.

Ja fa dies que ens dediquem a això de la cosa musical i si fa uns anys ens haguessin dit que un dimecres de maig a la nit la mítica Sala Apolo de Barcelona estaria saltant i donant-ho tot a un concert de hip hop d’un projecte local liderat per dues joves de barri, ens hauria costat de creure (i som de creure que ho podem canviar tot). Tribade la van liar, a tots els nivells, inclòs moment per la posteritat amb l’autèntic who is who del rap femení del moment, juntes a la peça “Kartikkeya” (inclosa al disc ‘Dyke’) i que només Tribade podien aplegar sobre la tarima: Elane, Anier, Las Ninyas del Corro, Sofia Gabanna, Ultra i la màgia de les Balkan Paradise Orchestra a la tuba, la trompeta i el trombó. S’enfosa l’Apolo i s’obre la porta gran, que ja tocava.

El que va passar diem que ho canvia tot i només s'explica gràcies a la feinada de milers de compas que s'han deixat la vida per canviar la norma, per trencar el sostre, gràcies a les feministes que han picat i continuen picant pedra al peu del canó, també en el món musical.

Les dones i les diferents dissidències sexuals estan deixant clar que els escenaris ja són seus, que hi ha molta tralla per explicar i que, amics i amigues nostres, ara ja sí que no ens queda altra que fer una passar al costat i ESCOLTAR.

Rematem, que tot va ràpid, a PPF no ens treiem del cap la imatge de dimecres: la Bittah, la Massiva, l’Elane, la Sofia, l’Anier, les Ninyas, les Balkan… i tota la gentada que va rebentar l’Apolo, juntes, a cop de hip hop, a l’escenari i al pit. Una pista petada també d’artistes que no es van voler perdre la cita històrica, de Maio Serrasolsas a Queralt Lahoz, i que ens van fer pensar inevitablement en Carmen Xía, La Otra, La Maria i tantes altres amb les que tenim la sort de treballar i de trobar-nos dia sí, dia també, als escenaris d’arreu del país. Quina sort que tenim, finalment, quina gran sort.

TOUR DYKE 2022
04/03 - Sala Mon - Madrid
17/03 - Grenoble (FRANÇA)
18/03 - Marseille (FRANÇA)
08/04 - Paris (FRANÇA)
14/04 - La Salà - VLC
16/04 - Gazte Elkartea - Elizondo (EH)
28/04 - Viñarock
07/05 - El Tren - Graná
13/05 - Roma (ITÀLIA)
14/05 - Torino (ITÀLIA)
18/05 - Apolo - BCN
10/06 - Medellín (COLOMBIA)
11/06 - Bogotá (COLOMBIA)
12/06 - San José (COSTA RICA)
17/06 - Puebla (MEXICO)
18/06 - CDMX (MEXICO)
19/06 - Guadalajara (MEXICO)
28/06 - Catalunya (TBA)
01/07 - Catalunya (TBA)
02/07 - Catalunya (TBA)
05-08/07 - EUA (TBA)
09/07 - Catalunya (TBA)
15/07 - Acampada Jove
23/07 - Cabo de Plata Fest - Barbate
29/07 - Catalunya (TBA)
30/07 - Alemanya (TBA)
02/08 - Euskal Herria (TBA)
06/08 - Manlleu
14/08 - Hongria (TBA)
19/08 - Rototom Fest - Benicàssim
25/08 - Bioritme Fest - Torelló
01-08/09 - CHILE, ARGENTINA, URUGUAI


Més info TRIBADE
WEB
INSTAGRAM
FACEBOOK
TWITTER
YOUTUBE
SPOTIFY

Discogràfica, management i contractació
PROPAGANDA PEL FET!
Oberta contractació | +34 615276902 | Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.